Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η απρόσμενη ψυχρολουσία του Σ.

   



   Περίπου δέκα λεπτά αφού είχαν κάτσει στο τραπεζάκι τους ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι φίλοι μας με περίσσεια ευγένεια σηκώθηκαν για να χαιρετήσουν τις κοπέλες, ο Κώστας σύστησε την Σόφι και την Έλενα στον Σ., έριξε ένα πεταχτό φιλί στη δεύτερη και στρογγυλοκάθησαν στις θέσεις τους.
-Έχετε παραγγείλει? Στράφηκε ανέμελα η Έλενα στον Σ., βρίσκοντας παράλληλα μια πρώτη ευκαιρία να τον διερευνήσει.
-Είπαμε με τον Κώστα να ξεκινήσουμε με ρακόμελο, που το αγαπάει πολύ, απάντησε ο Σ. όλο γλύκα και ευγένεια, χαιρετίζοντας με το βλέμμα του το γυναικείο της ένστικτο. Θα μας κάνετε παρέα? Συμπλήρωσε αινιγματικά, σαφώς αφήνοντας να εννοηθεί κάτι περισσότερο από το ρακόμελο.
-Γιατί όχι, χαμογέλασε η Έλενα κατεβάζοντας τη ματιά της γοητευμένη από το όμορφο θράσος που είχε δείξει ο Σ. Έεε Σόφι, δε συμφωνείς? Μα τι κάνεις τόση ώρα με το μπουφάν σου, άντε τακτοποιήσου επιτέλους!
   Η προσοχή της παρέας μετατέθηκε στην Σόφι που έδειχνε ιδιαίτερα απασχολημένη με τα πράγματα της κρυφακούγοντας τις πρώτες αντιδράσεις. Ο Κώστας από την άλλη απολάμβανε το φίλο του εν ώρα δράσης.
-Αν και μόλις γνωριστήκαμε, θα στοιχημάτιζα πως είσαι από τα άτομα που στα πάρτυ συνηθίζουν να εμφανίζονται αργοπορημένα.. Είναι αλήθεια? είπε ο Σ. με υπερχειλίζουσα αυτοπεποίθηση και αυταρέσκεια απογειώνοντας έτσι τον παραλληλισμό του.
   Ένα παγωμένο χαμόγελο αποτυπώθηκε στην έκφραση της Σόφι που κοίταζε τον Σ. με ψυχραιμία κατ’ ευθείαν στα μάτια.
-Είναι κι αυτός ένας τρόπος να κλέψεις τις εντυπώσεις. Παρ’ όλα αυτά, αν έπρεπε να κάνω κι εγώ μια μαντεψιά, ανάμεσα στην κλοπή και τις εντυπώσεις, σου αρέσει περισσότερο να ληστεύεις παρά να εντυπωσιάζεις! Άλλωστε το καταλαβαίνω, αν βέβαια είναι έτσι, στις μέρες μας ένας έξυπνος άνθρωπος είναι είδος προς εξαφάνιση, οπότε αναγκαστικά αν θέλει να εξακολουθεί να είναι έξυπνος, κάποια στιγμή θα τις βαρεθεί τις εντυπώσεις γιατί πολύ απλά τις κερδίζει πολύ εύκολα. Κι αν καμιά φορά δεν τις κερδίζει αυτό δεν τον νοιάζει, είναι χορτασμένος γενικά. Μοιραία λοιπόν αρέσκεται, όταν θέλει, να παίρνει δίχως να περιμένει να του δώσουν, κάνοντας έτσι επίδειξη δύναμης. Πρέπει να σου πω ότι εν τέλει το βαριέται και αυτό. Στο τέλος καταλήγει να παίζει συνειδητούς ρόλους. Όπως ο ηθοποιός, ανάλογα με το timing, τις εκάστοτε περιστάσεις και με αυτούς που έχει απέναντι του, υπηρετεί το σενάριο που στήνεται μπροστά στα μάτια του. Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι έπεσες μέσα. Στα πάρτυ πάντα εμφανίζομαι μαζί με τους τελευταίους, όχι όμως από καπρίτσιο αλλά γιατί έχω το κακό συνήθειο γενικά να καθυστερώ. Θέλω το χρόνο μου. Και δυο άδεια σφηνάκια για να πιούμε ρακομελάκι μαζί σας, μα που είναι πια αυτός ο σερβιτόρος?
    Αυτό ήταν. Mια αόρατη δύναμη διαπέρασε τον Σ. που συντάραξε όλο του το είναι. Πλέον κοιτούσε τη Σόφι με ορθάνοιχτα μάτια και τεντωμένα φρύδια, αποσβολωμένος και μαγεμένος από την απρόσμενη τροπή που έδωσε στη συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα πάλευε να αναδιοργανωθεί περιμαζεύοντας τις παρενέργειες της σκόρπιας σκέψης του. Αναμφίβολα του άρεσε. Στο βλέμμα της έβλεπε έναν εκρηκτικό συνδυασμό γοητευτικού παρουσιαστικού και πανίσχυρου πνεύματος.. Ήταν όμως στ’ αλήθεια έτσι ή μήπως υπερέβαλε? Ίσως να την είχε υποτιμήσει στην αρχή και αφού τον ψάρωσε να πέρασε στο αντίθετο άκρο αποθεώνοντας την.. Άξαφνα και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, μια ευχάριστη ανάμνηση από τον ίδιο να χαζεύει ήρεμος το ενυδρείο του στριμώχτηκε ανάμεσα στους συλλογισμούς του.. Παρατήρησε με έκπληξη τη σύγχυση του να αποσυμπιέζεται, να υποχωρεί..
   Παρά το γρήγορο νοκ άουτ που υπέστη είχε σκοπό να περάσει στην αντεπίθεση. Τώρα ήθελε να την φλερτάρει και να την εντυπωσιάσει ενώ ταυτόχρονα θα την τσέκαρε για την ματαιοδοξία της. Πάντως αν διαφαινόταν ότι είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο ίσως να έχανε κάτι, ήταν διατεθειμένος εν μέρει να ρίξει τις άμυνες του για να γνωριστούν καλύτερα…
-Πρέπει να ομολογήσω πως κάπως τα λόγια σου με γείωσαν.. Ωστόσο δεν μπορώ να ξέρω αν είχες πρόθεση να με μπλοκάρεις ή να με τεστάρεις. Μεταχειρίστηκες την ευθύτητα σου τόσο έξυπνα που ένιωσα τον εγωισμό μου να γκρεμίζεται αβίαστα μπροστά σε ένα άγνωστο καινούργιο είδος γοητείας που δεν έχω ξανασυναντήσει, είπε ο Σ. και αμέσως διέκοψε το λόγο του αφενός γιατί αισθάνθηκε ότι είχε ήδη δώσει πολλά αφετέρου για να παρατηρήσει την αντίδραση της Σόφι. Αυτή φάνηκε να εκπλήσσεται με ανάμεικτο τρόπο. Κάπως της άρεσαν τα λόγια του μα σίγουρα περίμενε κάτι περισσότερο από την υποταγή του. Ήταν αναμενόμενο. Συνειδητοποίησε πως αν ήθελε να τη γοητεύσει θα χρειαζόταν τώρα λιγότερο το πνεύμα του και περισσότερο την πατροπαράδοτη τεχνική του σκοτσέζικου ντουζ.

-Τώρα βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος, επειδή δεν επιχείρησα καθόλου να αντισταθώ σε αυτά που λες, να με θεωρήσεις εύκολο. Σίγουρα σε κανέναν δεν του αρέσει να χάνει, αυτός όμως που πολύ σπάνια τον κερδίζουν, τις λίγες φορές που χάνει κατά βάθος τις χαίρεται και τις παραδέχεται. Είμαι χορτασμένος λοιπόν, όπως λες κι εσύ. Ωστόσο, εσύ μπορεί να με ψυχολόγησες σωστά από την αρχή, μα την αφορμή για να μου το δείξεις στην έδωσα ο ίδιος.. Αν ίσως προσπάθησα να σου πάρω τον έλεγχο ή αν σε υποτίμησα, το έκανα λόγω πλήρους άγνοιας για σένα και από συνήθεια δικιά μου.. Δεν συμβαίνει καθόλου συχνά όμορφες γυναίκες να αποφεύγουν να αναπαύονται στις δάφνες της γοητείας που ασκούν με το παρουσιαστικό τους, παραδέχτηκε επιτιμητικά ο Σ. κοιτάζοντας την μπερδεμένη Σόφι που του έδειχνε ότι ψάχνει απελπισμένα να βρει κάποιο νόημα στα λόγια του… Χμμ, βασικά θέλω να πω ότι έχω κουραστεί να συναντώ ψεύτικες Barbie, ή κυριλέ ψηλομύτες, ή δήθεν έξυπνες γκόμενες ή ακόμα χειρότερα αυτές που βαμπιρίζουν, που κολλάνε πάνω σου σαν βδέλλα. Κι ας μη μιλήσω γι’ αυτές που σε χρησιμοποιούν είτε σαν πορτοφόλι είτε σαν την χρυσή ευκαιρία για την καινούργια ζωή που πάντα ήθελαν να ζήσουν ή σαν φίλο αν και ξέρουν ότι τις βλέπεις ερωτικά ή αντίθετα βλέπουν αυτές σε εσένα τον μελλοντικό γαμπρό και τον πατέρα των παιδιών τους. Κι όλα αυτά στα λέω γιατί είχα ξεχάσει ότι πιθανόν να υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τους παραπάνω άγραφους μαζικούς κανόνες…Βασικά είσαι ελεύθερη?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου